Tandprotheticus Robin van den Eerenbeemt

Robin van den Eerenbeemt is oprichtster en eigenaar van Tandprothetische praktijk Van den Eerenbeemt te Deurne. Ze is 14 jaar werkzaam in de tandtechniek waarvan ruim 6 jaar als zelfstandig behandelaar in het aanmeten van gebitsprotheses. De liefde voor het vak tandtechniek heeft ze overgenomen van haar vader, hier is ze op jonge leeftijd gestart als tandtechnieker en heeft ze haar 5 jarige studie tandtechniek in Nieuwegein afgerond. Na 6 jaar werkervaring bij haar vader is ze als hoofd afdeling prothesetechniek gaan werken in Eindhoven.

Na 8 jaar fulltime als prothese technieker gewerkt te hebben had ze de behoefte meer betrokken te zijn met de patient waarvoor ze de prothese vervaardigd. Na het behalen van het diploma als klinisch prothese technieker is ze bij centrum mondzorg Waalre fulltime gaan werken als klinisch prothese technieker. Na 2 jaar werkervaring heeft ze de 4 jarige opleiding tandprothetiek op de hoge school Utrecht gevolgd en succesvol afgerond.

Robin van den Eerenbeemt
Tandprotheticus Tessa van Pinxteren Deurne

Tandprotheticus Tessa van Pinxteren

Tandprotheticus Tessa van Pinxteren zal in de periode dat Robin met zwangerschapsverlof is aan het roer staan van tandprothetische praktijk van den Eerenbeemt. Deze jonge, ondernemende professional heeft een duidelijke mening over wat goede mondzorg is. Voor minder dan een hoofdprijs gaat ze niet, om die te bemachtigen zet ze graag nét een stapje extra.

Tessa is een zorgzaam type, als kind wist ze al dat ze hier iets mee ging doen maar verpleegkundige wilde ze niet worden. ‘Mijn tante was tandartsassistente, dat vond ik erg interessant maar ik wilde liever iets doen waarin ik mijn creativiteit meer kwijt kon. Ik wilde echt iets kunnen veranderen voor mensen, iets positiefs bijdragen. Met een gebitsprothese werk je aan een glimlach, je ziet mensen soms heel onzeker zijn over hun tanden. Dat vind ik erg jammer, er zijn al genoeg zaken om je druk over te maken. Het leek mij aantrekkelijk om mensen te kunnen ontzorgen, zo ben ik bij dit vak uitgekomen.’

Wat is een tandprotheticus?
Wat doet een tandprotheticus en wat mag u van mij verwachten? De Tandprotheticus is gespecialiseerd in het aanmeten van gebitsprotheses en heeft de technische én medische kennis in huis om het vervangende gebit te maken dat precies bij u past.

Het beroep tandprotheticus bestaat al enige decennia en is sinds 1989 een beschermde beroepstitel. Het beroep valt onder de wet BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg). Wij zijn ook aangesloten bij de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT) en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Tandprothetici.