Tandprotheticus Robin van den Eerenbeemt

Robin van den Eerenbeemt is oprichtster en eigenaar van Tandprothetische praktijk Van den Eerenbeemt te Deurne. Ze is 14 jaar werkzaam in de tandtechniek waarvan ruim 6 jaar als zelfstandig behandelaar in het aanmeten van gebitsprotheses. De liefde voor het vak tandtechniek heeft ze overgenomen van haar vader, hier is ze op jonge leeftijd gestart als tandtechnieker en heeft ze haar 5 jarige studie tandtechniek in Nieuwegein afgerond. Na 6 jaar werkervaring bij haar vader is ze als hoofd afdeling prothesetechniek gaan werken in Eindhoven.

Na 8 jaar fulltime als prothese technieker gewerkt te hebben had ze de behoefte meer betrokken te zijn met de patient waarvoor ze de prothese vervaardigd. Na het behalen van het diploma als klinisch prothese technieker is ze bij centrum mondzorg Waalre fulltime gaan werken als klinisch prothese technieker. Na 2 jaar werkervaring heeft ze de 4 jarige opleiding tandprothetiek op de hoge school Utrecht gevolgd en succesvol afgerond.

Robin van den Eerenbeemt
Tandtechnicus en tandprotheticus Lynn Smits Kunstgebit Deurne

Tandtechnicus en tandprotheticus i.o. Lynn Smits

Tandtechnicus en tandprotheticus i.o. Lynn Smits noemt zichzelf een echt praktijkmens. Ze wil de dingen liever leren zoals ze gaan, dan zoals ze geschreven staan. Na haar VMBO-papiertje behaalde ze een diploma voor de opleiding tot tandartsassistente, daarna leerde ze door voor tandtechnicus en aansluitend startte ze met de HBO opleiding tot tandprotheticus. Lynn liep stage bij Tandprothetische Praktijk van den Eerenbeemt, dat beviel wederzijds zo goed dat ze inmiddels officieel in dienst is.

Al op het VMBO wist Lynn dat ze iets in de mondzorg wilde gaan doen. Op dat moment dacht ze aan een carrière als orthodontie assistente. Om dit te kunnen worden ging ze allereerst naar de opleiding tot tandartsassistente. In het tweede jaar daarvan kwam ze in aanraking met iets waar ze eerder eigenlijk nooit bij stilgestaan had; gebitsprotheses. ‘Ik ontdekte dat ik dit een erg leuk onderdeel vond omdat ik er mijn kennis én creativiteit in kwijt kan.’

Tandtechnicus Moniek Classens

Dat Moniek tandtechnieker zou worden lag eigenlijk helemaal niet in lijn der verwachting. Het lot bepaalde dat de dingen liepen zoals ze gelopen zijn. En positief als ze is, is Moniek daar nog elke dag blij om.

Moniek was er haar hele leven van overtuigd dat ze in de voetsporen van haar moeder zou treden, die als woonbegeleider met gehandicapte mensen werkte. Ze zat al op de opleiding SPW toen er een hardhandige kink in de kabel kwam; Moniek kreeg een scooterongeluk met stevig lichamelijk letsel. Al snel bleek dat een passende baan bij haar opleiding geen haalbare zaak meer was dus stelde ze haar plan bij en ging ze voor een toekomst als audicien. In de praktijk bleek dat ze ook in dit vakgebied teveel moest staan en lopen dus werd het tijd voor weer een nieuw toekomstperspectief.

Tandtechnicus Moniek
Tandtechnicus Moniek

Wat is een tandprotheticus?
Wat doet een tandprotheticus en wat mag u van mij verwachten? De Tandprotheticus is gespecialiseerd in het aanmeten van gebitsprotheses en heeft de technische én medische kennis in huis om het vervangende gebit te maken dat precies bij u past.

Het beroep tandprotheticus bestaat al enige decennia en is sinds 1989 een beschermde beroepstitel. Het beroep valt onder de wet BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg). Wij zijn ook aangesloten bij de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT) en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Tandprothetici.